میکسر قهوه گیاه قهوه درختی با گلهای سفید است که میوهی حاصل از گلهای آن به صورت دانههایی شبیه به گیلاس و قرمز رنگ است و به نام گیلاس قهوه شناخته میشود. گیلاس قهوه از اجزای مختلفی تشکیل شده است که درونیترین جز آن، همان دانههای قهوه سبز است که میشناسیم. عصارهی گیاه قهوه، که ما آن را با نام «قهوه» میشناسیم براساس روش تهیه و ترکیب با سایر مواد غذایی از جمله شکر، شیر، خامه و بستنی به نامهای مختلفی از جمله قهوه ترک، قهوه فرانسه، قهوه اسپرسو، کاپوچینو، لاته و موارد این چنینی نامگذاری میشود. ماشین سازی به آفرین طراح و سازنده میکسر و آسیاب شکر در ظرفیتهای مختلف میباشد
تاریخچه قهوه
در رابطه با تاریخچه قهوه اختلاف نظرهای زیادی وجود دارد اما معتبرترین آن به این اشاره میکند که ، قهوه نخستین بار در قرن نهم میلادی توسط چوپانی اهل اتیوپی به نام خالد کشف شد. خالد متوجه شد، بزهای او هنگام خوردن دانههای یکی از درختان پرانرژی میشوند و جنب و جوش بیشتری پیدا میکنند و شب را بیدار میمانند. در آن دوران راهبان صومعهها، دانایان جامعه به حساب میآمدند. به همین دلیل خالد برای کشف علت این موضوع دانههای گیاه قهوه را نزد آنها برد. راهبان با مشاهدهی خاصیت دانههای قهوه، ایدهی خشک کردن و استفاده از این دانهها برای نوشیدنیای مناسب شبهای عبادت را مطرح کردند و اینگونه قهوه پا به عرصه حیات گذاشت و در دسته نوشیدنیها جای گرفت.
قهوه سبز
قهوه سبز مغز میوهی قهوه است. نوشیدنی قهوه (قهوه فرانسه، قهوه اسپرسو)، از فرآوری قهوه سبز تهیه میشود. قهوه سبز به دلیل خام بودن و تلخی بیش از حد در حالت عادی برای نوشیدن استفاده نمیشود اما به دلیل خواص درمانی بیشماری که دارد به عنوان یک مکمل درمانی همیشه مورد استفاده بوده است. در حال حاضر یکی از عمده کاربردهای قهوه سبز مکملهای لاغری است.
انواع قهوه
قهوههای کشت شده در دنیا همه از یک نوع نیستند و براساس خواص، ویژگیها و محل کشت به انواع مختلفی تقسیم میشوند. از بین تمام گونههای قهوهی موجود در جهان، دو نوع قهوه عربیکا و قهوه روبوستا بیشترین حجم را در بین تمامی گونهها دارند به طوریکه تقریبا تمام حجم قهوههای تجاری موجود در دنیا را این دو گونه تشکیل داده است. اولین تفاوت دانههای قهوه عربیکا و دانههای قهوه روبوستا، محل کشت و شرایط آب و هوایی است که این دو گونه قهوه رشد میکنند.
قهوه عربیکا
پرطرفدارترین و گرانترین گونهی قهوه در بین این دو گونه، قهوه عربیکا است. قهوه عربیکا به دلیل محبوبیت بیشتری که دارد تقریبا حدود 60 تا 70 درصد از حجم تولید قهوه در جهان را به خود اختصاص داده است. یکی از دلایل گرانی گونهی عربیکا نسبت به گونهی دیگر یعنی روبوستا بالا بودن میزان تقاضا برای این محصول است. از لحاظ قدمت، گیاه قهوه عربیکا دارای قدمتی بیش از قهوه روبوستا است و اولین گونهی قهوه کشت شده در دنیا است. گیاه قهوه عربیکا بیشتر در ارتفاعات رشد میکند و مزارع تولید این گیاه در ارتفاع 900 تا 2000 متری از سطح دریا قرار دارد.
قهوه روبوستا
پس از قهوه عربیکا، دومین گونهی پرطرفدار قهوه در دنیا، قهوه روبوستا است. قهوه روبوستا تقریبا 25 تا 40 درصد از حجم دانههای قهوهی تولیدی جهان را به خود اختصاص میدهد. قهوه روبوستا قدمتی کمتر از قهوه عربیکا دارد. قهوه روبوستا پس از اینکه بخشی از مزارع قهوهی عربیکای برخی کشورهای آسیایی مانند اندونزی دچار آفت شد و رو به ویرانی گذاشت کشف شد و جایگزین قهوه عربیکا شد. قهوه روبوستا بر خلاف قهوه عربیکا در مناطق با حداکثر ارتفاع 800 متر از سطح دریا رشد میکند. ارتفاع درختان قهوه روبوستا بر خلاف قهوه عربیکا، تا 12 متر هم است.
رست قهوه
به فرایند برشته کردن قهوه، رست (Roast) یا بو دادن قهوه گفته میشود. همانطور که در بالا اشاره شد میوهی درخت قهوه، گیلاس قهوه است که در درون آن قهوه سبز قرار دارد. قهوه سبز همان دانههای خام قهوه است که شما برای تهیه یک فنجان قهوه به آن نیاز دارید. دانههای قهوه سبز به دلیل اسیدیته بالا قابل حل در آب و یا عصاره گیری نیستند به همین دلیل برای تهیه یک فنجان قهوه ابتدا دانههای سبز رنگ را برشته کرده، سپس از دانههای برشته شدهی قهوه، نوشیدنی تهیه میشود.میکسر قهوه رست قهوه دارای مراحل مختلفی است که طی این مراحل دانههای سبز رنگ قهوه به قهوهی کامل برشته شده و تیره رنگ تبدیل میشوند. البته تمامی افراد به دانههای قهوه کامل برشته علاقمند نیستند به همین دلیل تولیدکنندگان دانههای قهوه، در طی فرایند رست، قهوهها را در درجههای مختلفی رست میکنند (بو میدهند) تا هر فرد بتواند براساس ذائقه و علاقه خود، یکی از انواع درجه رست را انتخاب کند.
آسیاب قهوه
تا به اینجا به این موضوع اشاره کردیم که گیلاس قهوه، میوهی درخت قهوه است. در درون این میوه دانههایی سبز رنگ وجود دارد که برای تهیه یک فنجان قهوه استفاده میشود. این دانههای سبز رنگ به دلیل اسیدیته بالا قابلیت حل شدن در آب و عصارهگیری را ندارند پس باید ابتدا آنها رست (بو داده) شوند. پس از رست ما به دانههای قهوه روبوستا یا عربیکای قهوهای رنگ میرسیم. اکنون برای تبدیل این دانهها به نوشیدنی نهایی باید آسیاب شوند تا با استفاده از پودر قهوه آسیاب شده نوشیدنی قهوه تهیه شود. برای تهیه قهوه چندین روش وجود دارد که ما آنها را با نامهای فرانسه، اسپرسو، ترک و موارد مشابه دیگر میشناسیم. برای تهیه قهوه به هر یک از روشهای قهوه اسپرسو، قهوه فرانسه و قهوه ترک، نیاز است که قهوه با درجه خاص و مناسبی پودر و آسیاب شود. درجه آسیاب قهوه یکی از موارد بسیار با اهمیت در تهیه قهوه است و اگر این مورد به درستی رعایت نشود نوشیدنی با کیفیت نخواهد بود. علاوه بر این، اگر قهوه با درجهی مناسب آسیاب نشود ممکن است ابزار تهیه قهوه آسیب ببیند. سازنده میکسربلندر
تفاوت بین قهوه فرانسه، قهوه ترک و قهوه اسپرسو سازنده میکسربلندر
پس از آسیاب قهوه نوبت به دم کردن و تهیه یک نوشیدنی بینظیر با پودر قهوه است.میکسر قهوه همانطور که در بالا اشاره شد ما براساس ابزاری که میخواهیم قهوه را با آن دم کنیم آن را آسیاب میکنیم.
سه نوع از شناخته شدهترین روشهای تهیه قهوه شامل قهوه فرانسه، قهوه ترک و قهوه اسپرسو است. این سه روش هم در ابزار تهیه قهوه، هم در میزان آسیاب دانههای قهوه و هم در روش تهیه قهوه با یکدیگر تفاوت دارند. در ادامه شرح مختصری از هر یک از این روشها بیان میکنیم.
قهوه فرانسه
میکسر قهوه تهیه قهوه به روش قهوه فرانسه که به آن دم کردن قهوه هم گفته میشود یکی از روشهای ساده تهیه قهوه است. برای تهیه قهوه به این روش شما به مقداری پودر قهوه (که متناسب با ابزار مورد استفاده، آسیاب شده است)، مقداری آب و یک فرنچ پرس یا دستگاه قهوهساز چکهای نیاز دارید.
طرز تهیه قهوه با فرنچ پرس
برای تهیه قهوه با فرنچ پرس ابتدا باید پودر قهوه را داخل فرنچ پرس بریزید و آب جوش را به صورت دورانی به آن اضافه کنید. سپس درب فرنچ پرس را ببندید (اهرم باید به صورت کامل بیرون کشیده شده باشد) و چند دقیقه صبر کنید. پس از چند دقیقه اهرم فرنچ پرس را به آرامی به سمت پایین حرکت دهید و قهوه فرانسه خود را به داخل فنجان بریزید و نوش جان کنید. در صورت علاقه در انتها میتوانید به فنجان قهوه خود شیر و شکر اضافه کنید.
طرز تهیه قهوه با قهوه ساز چکهای
برای تهیه قهوه فرانسه با قهوه ساز (چکهای) شما به فیلتر کاغذی، پودر قهوه، آب و یک دستگاه قهوهساز سبدی یا چکهای نیاز دارید. برای تهیه قهوه فرانسه با دستگاه قهوهساز، شما باید ابتدا فیلتر کاغذی را داخل سبد قهوهی، قهوه ساز قرار دهید. در ادامه به مقدار لازم پودر قهوه (برای هر نفر یک و نیم تا دو قاشق چایخوری) به سبد قهوه اضافه کنید و مخزن آب دستگاه را به اندازهای که نشانهگذاری شده است (برای هر نفر یک خط در نظر گرفته شده است) آب بریزید. در نهایت با روشن کردن دستگاه و اندکی صبر عصاره قهوه از خروجی دستگاه خارج میشود و شما میتوانید از یک قهوه فرانسه بینظیر لذت ببرید. در صورت علاقه میتوانید با اضافه کردن شیر و شکر به فنجان قهوه، طعم نوشیدنی خود را کمی شیرین و ملایمتر کنید.
قهوه ترک آسیاب شده با دستگاه های بسته بندی به آفرین
میکسر قهوه یکی از معروفترین روشهای تهیه قهوه، قهوه ترک است. قهوه ترک همان نوشیدنی است که برخی افراد برای گرفتن فال قهوه از آن استفاده میکنند.
طرز تهیه قهوه ترک
برای تهیه قهوه ترک تنها به پودر قهوه، آب و یک قهوه جوش یا جذوه نیاز دارید. توجه داشته باشید درجه آسیاب قهوه ترک ریزترین درجه است. برای تهیه قهوه ترک کافی است مقداری پودر قهوه (برای هر نفر یک و نیم تا دو قاشق چایخوری) در داخل قهوه جوش بریزید و آب به مقدار لازم (برای هر نفر یک فنجان سرپر) به قهوه جوش اضافه کنید و خوب مخلوط کنید تا محلولی یکدست ایجاد شود. سپس قهوه جوش را روی حرارت خیلی ملایم گاز قرار دهید و اجازه دهید قهوه، جوش آید.
در حین دم کشیدن قهوه و قبل از جوش آمدن هرگز قهوه جوش را هم نزنید و اجازه دهید قهوه با حرارت خیلی ملایم دم بکشد. پس از اینکه احساس کردید قهوه در آستانه نقطه جوش است و قبل از جوش آمدن، شعله را خاموش کنید و از قهوه خود لذت ببرید. در انتها برای کم کردن تلخی قهوه میتوانید مقداری شکر به قهوه ترک اضافه کنید.
قهوه اسپرسو – میکسر قهوه
میکسر قهوه علاوه بر قهوه فرانسه و قهوه ترک یکی دیگر از سبکهای معروف تهیه قهوه، «قهوه اسپرسو» است. قهوه اسپرسو در بین سایر سبکهای تهیه قهوه شناختهشده تر است و پایه و پیش نیاز تهیه بسیاری از نوشیدنیهای دیگر از جمله لته یا کافه لته، کاپوچینو، امریکانو، فلت وایت، لانگ بلک، ماکیاتو، ریسترتو و لانگو است. برای تهیه قهوه اسپرسو از روشها و ابزارهای گوناگونی از جمله موکاپات و دستگاه اسپرسوساز برقی میتوانید استفاده کنید. درجه آسیاب پودر قهوه برای هر یک از این ابزارها متفاوت است. تفاوت در ابزار دم آوری قهوه، درجه آسیاب قهوه و نحوه تهیه قهوه در کیفیت نوشیدنی نهایی، میزان کالری قهوه، میزان تلخی، میزان کافئین و موارد دیگر تاثیرگذار است.