ماشین سازی به آفرین

پولیش کاری مخازن استیل

پولیش کاری مخازن استیل پرداختکاری و یا پولیش به عمل ساییدن لوازم پولیش همچون سنباده و نمدهای مخصوصی به همراه واکس و یا مایعات مختلف به سطح انواع فلزات در آلیاژها و اشکال مختلف گفته می شود . نتیجه نهایی این فرآیند منجربه دستیابی به سطحی  صاف ، براق و صیقلی ست . از دیگر نتایج پولیش کاری می توان به ایجاد یک سطح یکنواخت و برق و محو شدن اثرات برش کاری ، ماشین کاری و یا سطح متخلخل ریخته گری و انواع عملیات دیگر در سطح فلز اشاره نمود.

به طور کلی عمل پرداختکاری یا پولش یکی از مهمترین مراحل درتولید قطعاتی صنعتی است که کارکرد صحیح آنها وابسته به داشتن سطح یک دست و صیقلی جهت جلوگیری از خوردگی ، داشتن مقاومت در مقابل سایش ، آماده سازی جهت آبکاری تزئینی و سخت کاری سطحی می باشد پرداختکاری قطعات صنعتی یکی از مهم‌ترین مراحل تولید در صنایع وابسته به کیفیت سطحی می‌باشد. که اغلب به منظور بهبود ظاهر و جلوگیری از خوردگی و مقاومت در مقابل سایش و تغییر شکل، افزایش مقاومت شیمیایی، تغییرمقاومت ویژه و رسانندگی الکتریکی، ایجاد سختی و مقاومت در برابر سایر نقص‌های سطوح و کنترل اصطکاک سطحی مورد استفاده قرار می‌گیرد .

ماشین سازی به آفرین ارائه کننده خدمات پرداخت کاری و پولیش کاری مخازن استیل

نکات مهم در پرداخت کاری استیل

برای یک پرداختکاری با نتیجه مناسب چند نکته وجود دارد که بر کیفیت نهایی کار بسیار تاثیر گذار می باشد .  سرعت دوران ، سرعت پیشروی ، اندازه ذرات ساینده و مقدار ذرات فرو مغناطیس می‌باشند.  این فرآیند قابلیت تولید تمام سطوح با کیفیت بسیار بالا را به ما می دهد. و دست یابی به سطحی صاف و براق را به آسانی میسر می سازند. سطوح تخت، سطوح داخلی و خارجی لوله ها و هم چنین قطعات با اشکال پیچیده از جمله سطوحی است که قابلیت ماشین‌کاری با این روش را دارند.

پولیش کاری مخازن استیل

روش های پرداختکاری قطعات

کاغذ های سمباده

بر طبق مقدار پولیش بخش مورد نظر باید از سمباده با زبری های مطلوب استعمال نمود. اگرچه برای دستیابی به سطح کیفی مناسب و سرعت بیشتر در پولیش کاری توجه به ترتیب و نظم استعمال سمباده از دانه درشت تا دانه ریز ضروری است. برای مثال نخست سنباده شماره ۸۰ و بعد از آن شماره ۱۵۰ و… استفاده می شود. اقسام‌کاغذ سنباده به صورت صفحه، نواری و غیره با توجه به شیوه و سیستم به کار برده می‌شود. برای پولیش کاری استیل شتاب غیر عمقی مطلوب سمباده ۳۵ الی ۴۵ متر بر ثانیه می باشد.

شیوه بشکه ای

از دیگر روش پولیش کاری استیل می توان شیوه بشکه ای را نام برد. در این شیوه قطعات و مواد ساینده با یکدیگر داخل انبار شبکه ای سیستم قرار داده شده و با چرخش بشکه کار سایش و در نهایت پولیش ورق استیل و حتی صیقل کاری صورت می گیرد. اکسید آلومینیوم و اقسام سرامیک ها و … در این شیوه می باشند.

شیوه لرزشی

در این شیوه هم همانند شیوه پیشین قطعات و مواد ساینده با یکدیگر داخل انبار سیستم قرار داده شده اما کار تمیز کاری ورق استیل در این شیوه با لرزش سیستم و منتقل نمودن لرزش به مواد و قطعات صورت می گیرد.

روش‌های پرداختکاری مخازن استیل

روش‌های پرداختکاری سنتی از قبیل سنگزنی، هونینگ، و لمینگ به دلیل استفاده از ابزار سخت و جامد دارای معایب و محدودیت‌هایی در امر پرداختکاری قطعات با شکل‌های پیچیده هستند. برای رفع این معایب و غلبه بر محدودیت‌های پرداختکاری سنتی ، روشهای جدید و پیشرفته، همانند روشهای نانو پرداختکاری معرفی شدند. که در این روش نوین از دستگاه‌های نوین و کاربردی استفاده می‌شود .

پرداختکاری استیل با استفاده از میدان مغناطیسی روشی جدید در پرداخت سطوح می‌باشد. در این فرآیند براده‌برداری بصورت مکانیکی است و ساینده پرداخت سایش سطح را انجام می‌دهد. و پرداخت سطوح توسط نیروی میدان مغناطیسی ایجاد می‌شود از این‌رو یک روش ماشین کاری مدرن محسوب می‌شود. این روش بیشتر مورد استفاده پرداختکاری مارپیچ ها و پیچ‌ها می‌باشد.

مراحل انجام پولیش کاری ورق استیل

از مراحل مهم تولید استنلس استیل ها پرداخت نهایی است. پرداخت نهایی می تواند در جلوه های ظاهری، مقاومت و همینطور طول عمر استنلس استیل بسیار تاثیر گذار باشد. روش های متفاوتی برای پرداخت نهایی استنلس استیل وجود دارد که برخی از آنها مربوط به عملیات نورد و برخی به صورت مکانیکی و به کمک پولیش یا براش انجام می شوند.

پولیش کاری مخازن استیل در پرداخت سطح استیل، پس از سنباده‌زنی با گریدهای مختلف سنباده، نوبت به پولیش می‌رسد. در نهایت سطحی صاف و آینه‌ای عرضه می‌شود.
در مرحله اول، باید اصطکاک سطح را با استفاده از روان‌کننده کاهش داد. بدین صورت که تمام سطح استیل باید به روان‌کننده آغشته شود. سپس با استفاده از سنباده گرید ۲۲۰ سنباده‌زنی آغاز شده و تا گرید ۵۰۰۰ ادامه می‌یابد. هر ورق سنباده نیز باید به روان‌کننده آغشته باشد. هر ورق بر روی دستگاه فرز قرار می‌گیرد. نکته مهم در این فرآیند، سرعت پرداخت سطح است که باید یکنواخت باشد. از طرفی نباید هیچ نقطه‌ای از ورق را از قلم انداخت. پس از اتمام سنباده زنی، سطح باید پولیش شود. در فرآیند پولیش سطح باید به محلول آلومینا که ساینده است آغشته شده و سپس با استفاده از نمد قرار گرفته بر دستگاه فرز، عملیات پولیش انجام گردد. فرایند پولیش کاری ورق استیل در انتهای خط تولید بر روی ورق اعمال می‌شود.

پولیش کاری ورق استیل

پرداخت کاری تجهیزات استیل

چهار پارامتر موثر بر کیفیت سطح تاثیرگذار می‌باشد که شامل سرعت دوران ، سرعت پیشروی ، اندازه ذرات ساینده و مقدار ذرات فرو مغناطیس می‌باشند.  این فرآیند قابلیت تولید تمام سطوح با کیفیت بسیار بالا را به ما می دهد. و دست یابی به سطحی صاف و براق را به آسانی میسر می سازند. سطوح تخت، سطوح داخلی و خارجی لوله ها و هم چنین قطعات با اشکال پیچیده از جمله سطوحی است که قابلیت ماشین‌کاری با این روش را دارند.

مراحل پرداختکاری استیل چگونه

با استفاده از یک سمباده ضایعات و زبری سطح مد نظر خود ا بگیرید. ( در نظر داشته باشید که مقدار درجه زبری و یا نرمی سمباده با توجه به جنس و ویژگی های قطعه مدنظرتان انتخاب گردد) سپس با توجه به نوع فلز و همچنین کاربردی که دارد آن را برش دهید. در مرحله اخر قطعه برش داده شده را با استفاده گیلانس و یا نمد پرداختکاری صاف و براق کنید.

ابزار پولیش کاری

پولیش کاری مخازن استیل لوازم پولیش کاری استیل شامل دستگاه گیلانس ثابت در حالت دستی و اتوماتیک ، نمد و یا فرچه زبر و نرم ونهایتا مواد شیمیایی پولیش در حالت جامد و یا مایع می باشد . دستگاه گیلانس یا همان پرداختکاری ابزاری است که در دو حالت  پرتابل ( قابل حمل ) و ثابت مورد استفاده قرار می گیرد . از دستگاه پرداختکاری پرتابل که وزن سبکتری نیز دارد. جهت پولیش کاری سیار استفاده می شود . در این حالت فرد پولیش کار دستگاه را در دست گرفته  و قطعه مورد نظر را در زوایای مختلف با فرچه نرم و زبر با حرکت منظم دست و استفاده از واکس پرداختکاری پولیش می کند .

دستگاهای گیلانس ثابت پولیش کاری

برای  پولیش و پرداختکاری قطعات بسیار دیگر ، از دستگاهای گیلانس ثابت در حالت نیمه اتوماتیک در دو حالت دور بالا و پایین استفاده می شود . دستگاه گیلانس ثابت نیمه اتوماتیک در حالت موتور تک فاز و 3 فاز موجود است . این دستگاه  دارای یک محور دوسر دنده می باشد در یک سمت آن فرچه زبر و در طرف دیگر فرچه یا نمد گیلانس نرم بسته می شود . حرکت و چرخش موتور در این نوع دستگاها میبایست دو دور موتور ( چپ گرد و راست گرد ) باشد . میزان سرعت دستگاه گیلانس به نوع قطعه ای مورد نظر برای پرداخت بستگی دارد  در صورت نیاز از دور موتور بالا یا پایین استفاده می گردد .

مراحل پرداختکاری با گیلانس نیمه اتوماتیک

جهت پرداختکاری قطعات با دستگاه گیلانس ثابت نیمه اتوماتیک ابتدا قطعه مورد نظر با فرچه گیلانس زبر توسط کاربر ، پرداخت می شود . در حین پرداختکاری از واکس پولیش نیز استفاده می گردد تا در این مرحله زیر کار قطعه برای مرحله بعدی که پرداخت نهایی است آماده شود .

 اگر به تصاویر پرداخت پروفیل استیل توجه کنید تکنسین پرداختکار جهت سایش یا باربرداشتن علاوه بر مقداری فشار که به قطعه کار در حرکت رو به جلو وارد می کند یک حرکت چپ و راست یا زیگ زاگ نیز انجام میدهد . این عمل باعث می شود تا به  یک زیرکار مناسب و بدونه خط و خش برای مرحله نهایی دست یابیم .

مرحله پرداختکاری نهایی

در این قسمت فرچه یا نمد مورد نظر تشکیل شده است از پارچه های کتان نرم که در چندین لایه روی هم دوخته شده اند .که در قطر های 30، 40 ، 50 سانتی متری در بازار عرضه می شوند استفاده می گردد  . برای پرداخت یا پولیش نهایی ابتدا نمد را با واکس مخصوص استیل که معمولا به رنگ آبی می باشد تماس می دهیم .

 سپس قطعه مورد نظر با فشار مناسب روی نمد در حال دوران به قسمت جلو حرکت می دهیم و در همین حین حرکت زیگ زاگ را نیزانجام میدهیم . این کار را باید تاجای ادامه داد که سطح قطعه کاملا براق گردد . ( اصطلاحا به آن پولیش میرور و یا آینه ای نیز گفته می شود )

در آخر برای تمیز کردن قطعه و پاک کردن سیاهی واکس پولیش و نظافت قطعه معمولا از پودر مل و دستمال های نخی میکرفایبر نیز استفاده می شود . شایان ذکر است که پروفیل ، لوله و میل گردهایی از متریال استنلس استیل  و نیز محصولاتی که از جنس استنلس استیل طراحی و ساخته می شوند در صورت داشتن زیر کار مناسب و پرداختکاری و پولیش در شرایط استاندارد و بهره گیری از لوازم پرداختکاری مرغوب و با کیفیت در نهایت دارای ظاهری زیبا و درخشنده خواهد بود . که این ظاهر را تا زمان بسیار طولانی حفظ کرده و در هنگام نظافت نیز به راحتی با استفاده از دستمال های نخی مرطوب نظافت می شوند .

معرفی ابزارهای پولیش کاری

ما برای پولیش و پرداختکاری قطعات به جهت زیبایی بخشیدن و حفظ سلامت  آن ها به ابزار هایی نیاز داریم، که بسیاری کاربردی هستند و ما را در این امر یاری می کنند؛ آشنایی با ابزارهای پولیش کاری به ما در استفاده بهینه از آنها و رسیدن به نتایج مورد، نظر کمک شایانی خواهد کرد. در همین راستا کارشناسان شرکت رایا صنعت دانا قصد دارند در این مقاله به معرفی این ابزارها بپردازند:

سنباده کاغذی ورقی

پولیش کاری مخازن استیل این نوع سنباده ها به صورت ورقه ای با اندازه مشخص و استاندارد موجود هستند که با توجه به درجه زبری آن ها درجه بندی شده اند؛ که با یک عدد به همراه حرف p مشخص می شوند, این اعداد از  درجه p16 که زبرترین و خشن ترین حالت است تا درجه  p10000 که نرم ترین حالت است تقسیم شده اند.

پولیش کاری مخازن استیل

سنباده نواری

سنباده نواری ها تولید شده اند تا قطعات را با سرعت بیشتر و آسان تر پرداخت کاری کنند، سنباده های نواری نقش بسیار مهمی را در صنایع دارند، به عنوان مثال در صنایع قطعه سازی اتومبیل، شیرآلات، دستگیره ها، قطعات استیل و … اشاره کرد. این محصولات تا حد زیادی جایگزین سنگ ها شده است، سطح تماس زیاد، درجه بندی سختی، تفاوت در نوع ذرات همگی از ویژگی های بارز این محصول هستند.

پولیش کاری مخازن استیل

سنباده حلقوی

سنباده حلقوی برای سنباده زنی مواد مختلفی مانند چوب، فلزات و یا گچ و در بعضی مواقع سرامیک استفاده می شود. سنباده های حلقوی در درجه بندی های مختلفی از سخت تا نرم وجود دارند، همچنین برای پرداختکاری و پولیش سطوح و یا شیارها نیز استفاده می شود. ساختار استوانه ای و منعطف این سنباده به اپراتور اجازه می دهد تا به راحتی قطعه را سمباده زنی کند و حتی قسمت هایی از قطعه کار که دسترسی به آن دشوار است به آسانی سمباده زنی شود، همچنین به دلیل آنکه این نوع سنباده ها برروی پد لاستیکی قرار می گیرند از براده برداری بیش از حد در سطح کار جلوگیری می شود.

سنباده حلقوی

سنباده رولی

پولیش کاری مخازن استیل سنباده های رولی مانند دیگر سنباده هایی که تا به اینجا معرفی کردیم گرید و درجه بندی خاص خود را دارد؛ تنها تفاوت آن با دیگر سنباده ها طول آن می باشد؛ این نوع سنباده با ابعاد استاندارد عرض (15سانتی متر) طول 1 تا  50 متر موجود می باشد و برای استفاده می توان آن را به اندازه دلخواه برش زده و به کار گرفت.

سنباده رولی

سنباده چتری و هزارلا

بر روی دستگاه های قابل حمل برقی و بادی از این سنباده ها استفاده می شود و برای سنباده زنی و پرداختکاری نهایی روی فلزات کاربرد دارد. همچنین سنباده چتری برای سایش و پلیسه گیری و پرداخت سطوح سخت، اجزای کوچک و یا سطح داخلی و خارجی لوله ها مناسب می باشد. از این سنباده ها میتوان به دو روش استفاده کرد:

  1. 1-      این سنباده ها را بر روی دستگاه های ثابت نصب کنید و  قطعات را سنباده کاری یا پرداخت نمایید.
  2. 2-      این سنباده ها را بر روی فرزهای پرتابل و دستگاه های نظیر ان نصب کنید و به پلیسه گیری، سنباده زنی، پولیش، مات کردن، و حتی صاف کردن خط های جوش روی قطعات غیرقابل حمل مثل مخزن ها، خودرو ها، کشتی و غیره در محل بپردازید. این سنباده ها به دو نوع چتری هزارلا و چتری انگشتی با کاربردهای مختلف ساخته می شوند.
سنباده چتری و هزارلا

سنباده دیسکی

سنباده ی دیسکی به شکلی طراحی شده اند که قسمت سنباده زنی از صفحه ی دایره ای شکل تشکیل شده است و کاغذ سنباده در آن قسمت قرار داده می شود. سنباده های دیسکی در لایه برداری و پولیش سطح مورد نظر بهرین هستند. برای سنباده زنی و صاف کردن سطوح ناهموار توسط فرز استفاده می شود و دارای سختی های متفاوتی است که با توجه به نیاز میتوان از آن استفاده کرد.

سنباده دیسکی

گیلانس : از این وسیله برای پرداختکاری و آبکاری قطعاتی از جنس آهن، استیل و برنج استفاده می شود که بسیار پرکاربرد است و انواع مختلفی دارد. انواع گیلانس ها عبارتند از: کنفی، لی، تلفیقی، ابریشمی، هزارلا، ارتشی و … . گیلانس هزارالا خود نیز دارای انواع مختلفی است که از نظر رنگ دسته بندی می شوند و هر کدام ویزگی های منحصر به فردی دارند که شامل موارد زیر می باشد:

  • آبی : خشن و مناسب برای خط بری استیل
  • زرد : خشن مناسب برای فلزات با درجه سختی متوسط
  • سفید : نرم مناسب برای پولیش آخرکار
  • قرمز : متوسط و مناسب برای پرداخت فلز های نرم
پولیش کاری مخازن استیل

اسکاچ

 اسکاچ ها درانواع صنایع تولیدی و خدماتی جهت زنگ زدایی، تمیزکاری، جلادهندگی، براقیت و لکه گیری سطوح فلزی، مات کردن قطعات پلاستیکی، لایه برداری و جرم گیری از سطوح در چند گرید زبر، متوسط، پرداخت، به صورت ورق اسکاچ، رول اسکاچ و اسکاچ نواری در بازار شناخته می شود.

اسکاچ ورقه ای 

این نوع اسکاچ ها در ابعاد استاندارد به صورت ورقه ای برش خورده است و برای پولیش دستی مناسب هستند.

اسکاچ ورقه ای 

اسکاچ رولی 

همان اسکاچ های ورقی می باشند که به صورت پیوسته و متری به صورت رول در طول زیاد در دسترس می باشد.

اسکاچ رولی

اسکاچ نواری یا تسمه ای

این نوع اسکاچ به صورت نوار ساخته شده است تا برای جلا بخشیدن به قطعات محدودیت کمتری داشته باشیم و کار با سرعت و کیفیت بسیار عالی انجام شود.

اسکاچ نواری یا تسمه ای

اسکاچ چتری و هزارلا

برای پرداخت، تمیزکاری سطحی و عمیق، پلیسه گیری، پولیش سطوح فلزی، استیل، آلومینیوم، فولاد و … برای یکنواخت کردن سطح کار در مرحله نهایی به شکل مطلوب مورد استفاده قرار می گیرد.

اسکاچ چتری و هزارلا

فرچه سیمی

این نوع ابزار از پرداخت مناسب کارهای جرم گیری، رنگ برداری، زدودن اشک جوشکاری، خشک کاری قبل از رنگ، رسوب برداری و زنگ زدگی می باشد و کاربرد زیادی در صنعت پرداختکاری دارد؛ توصیه میشود هنگام کار با این ابزار از دستکش و عینک ایمنی استفاده کنید.

فرچه سیمی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *